Svarta petunior

Svart petunia, 'Magical' hortensia och "svart" klöver.

Svart petunia, 'Magical' hortensia och "svart" klöver.

Egentligen är det en ganska hopplös sommarblomma, petunian. De klibbiga blommorna blir snabbt fula vid en regnskur och de älskas av sniglar. Men, jag kan verkligen inte motstå de svarta skönheterna. I år har det dessutom hittills varit ett perfekt "petuniaår" med mycket sol och inget regn.  

krukor.jpg

Här har jag kombinerat de svarta petuniorna med palettblad, vilpelargon 'Australe' och japansk lönn.

krukor-5.jpg

Som svart sammet.

krukor-vilperlargon-australe.jpg

Min älsklingspelargon, 'Australe'. Jag har inte hittat den hos mina lokala plantskolor, utan min kära svägerska har levererat den från Stockholm och Ulriksdals trädgård.

Ha en fin torsdag! Jag har framför mig en fullspäckad jobbdag som kommer avslutas med studentfirande.