Hydrangea macrophylla Magical

10-7.jpg

Ännu en ljuvlig majdag. Skogspromenad med hundarna och lite trädgårdsfix har det blivit. Jag sticker emellan med ett blogginlägg innan jag ska förbereda maten för kvällens gäster.

Först gräver jag bort en hortensia och sen planterar jag en annan. Tidigare i våras grävde jag bort vipphortensian som hade blivit alldeles för stor. Den står nu borta hos eken. Här hade jag tänkt sätta gillenia som skulle matcha lönnen fin. 

Hydrangea-macrophylla-magical-hortensia

Idag stod jag där med en vit hortensia Hydrangea macrophylla Magical 'Noblesse' och skulle plantera den in en kruka, så som jag brukar göra, när jag fick andra tankar. Det skulle vara spännande att testa hur denna hortensia ter sig planterad i en rabatt. 

hortensia-magical-tulpaner-kaukasisk-förgätmigej-mrmorse-japansk-lönn,margaret-bee.jpg

Hortensia 'Magical' kan bli 100 cm hög och sägs blomma från maj till november. Under blomstersäsongen byter blomman färg och den behöver inte beskäras. Hortensia 'Magical' finns i olika färger.

tulpaner-tulipa-paul-scherer.jpg

De nästan svarta tulpanerna 'Paul Scherer' och 'Queen of Night' är så vackra i eftermiddagssolen.

Ha en riktigt skön kväll!