Kippa carex

Japans starr 'Ice Dance'

Japans starr 'Ice Dance'

Jag brukar inte klippar ner den vintergröna japanska starren, Carex 'Ice Dace'.  I år tyckte jag dock det såg så tråkigt ut att jag bestämde mig för att prova och se hur det blir.

Carex-ice-dance-starr-hortensia-limelight-idegransklot-ligusterklot.jpg

Jag fegade lite och bestämde mig för att inte klippa ner partiet ovan. Det skulle se så tråkigt ut och nu kan jag ju faktiskt jämföra resultatet. Jag måste dock gräva bort lite som kommit för nära kloten. Carex är så vackert och tåligt, men också ganska invasivt. Man måste hålla efter det så att det inte tar över helt.

30-9.jpg

Ja, så ser det ut nu. Inte direkt vackert. Nu hoppas jag att det snart kommer nya fräscha strån. Tyvärr tror jag att det kommer ta ganska lång tid så det är tur att det finns annat att titta på.

Önskar dig en fin Valborg!