Narcissus 'Mont Hood'

Narcissus 'Mount Hood' och scilla

Narcissus 'Mount Hood' och scilla

Bland vildtulpaner 'Turkestanica' och scillor satte jag i höstas lökar av narcissen 'Mount Hood'. 'Mount Hood' trivs i sol till halvskugga och sägs föröka sig villigt. 

narcissus-mount-hood-narciss.jpg

Vad jag inte tänkte på när jag planterade dem var att blommorna vänder sig mot solen som ju i detta läget blir mor tujahäcken. Lite synd faktiskt. Till hösten tror jag faktiskt jag ska komplettera med några tidiga tulpaner istället, typ 'Purissima' som passar in färgmässigt.

Narcissus 'Mount Hood'

Narcissus 'Mount Hood'

Visst är de vackra? Blommans mitt är i början gul, men bleknar efter hand.

magnolia.jpg

När jag ändå klättrade omkring i de "bakre regionerna", passade jag på att ta en bild mot huset. I förgrunden syns allium 'Ambassadors' enorma bladruskor. Ligusterkloten grönskar och i helgen slår nog den japanska lönnen 'Margaret Bee' ut. De stora kloten i bakgrunden är norsk brudspirea som jag klippt. 

Ha en riktigt härlig lördag!