Att utnyttja snön

Rabatter-i-snö-2.jpg

Det gäller att passa på. Om du som jag vill testa dina idéer för nya gångar eller rabatter i trädgården är det perfekt att göra det i snön.

Det planerade växthuset och körsbärsträdet som försvann har ändrat förutsättningarna och i vår trädgård. Jag funderar därför på att göra en stor förändring, nämligen ta bort gräsmattan.

Jag har länge varit inne på att ja vill kunna ta mig runt hela trädgården utan att gå på gräsmattan. När jag sen bestämde placering för växthuset blev det också klart att vi kommer "snedda" över gräsmattan dit. Då kom idén att faktist ta bort gräsmattan och utöka planteringarna. För att behålla luft och lugn tänker jag mig en större grusyta, med plats för en bänk under rönnen och ett stort vattenblänk eller en upphöjd rund plantering i mitten. Mer om detta senare....

Rabatter-i-snö-6.jpg

För att visualisera det hela annat än på ritning, skottade jag idag fram formerna. Inte minst var det ett perfekt sätt att visa maken hur man tänker. Så passa på, ut och skotta!

Ha en fin söndag!