Helleborus Orientalis

helleborus-orientalis-julros-3.jpg

Jag är helt kär i denna undersköna julros (helleborus). I I Danmark finns en mycket trevlig handelsträdgård som heter Gartneriet Spiren. De har ett fantastiskt utbud av bland annat julrosor och cyklamen.

helleborus-orientalis-julros-4.jpg

Jag har inte varit där själv än, men har en resa tur inplanerad i mars. I helgen som gick var dock några av mina kära vänner där och om de såg något riktigt fint som det stod mitt namn på så hade de lovat att köpa. De kom hem med denna skönhet till mig.

Det är en Helleborus Orientalis som är dubbel. Jag älskar den blekt gula färgen med vinröda strimmor. Så vackert. Jag tänker ha den i kruka till att börja med, men sen ska den få komma i jorden. Kanske i närheten av min ek.

En riktigt härlig fredag önskar jag dig!