Beskära silverpäron

silverpäron-beskära.jpg

För att stimulera tillväxten på mitt silverpäron väljer jag att klippa det nu. Man kan också klippa det i JAS (Juli-September). Om man inte klipper sitt silverpäron blir det väldigt spretigt och det hängande växtsättet gör att grenarna till slut når marken. Presonligen tycker inte jag att det är fint. 

silverpäron-beskära.jpg

Min tanke är att klippa trädet vid denna tiden för att sen låta grenarna växa fritt under sommaren. Jag vill ha en tät krona som gärna får bli lite "vild" under sommaren. Därför kortar jag in de flesta grenarna.

silverpäron-pyrus-salicifolia.jpg

Så här såg trädet ut i september. Har nästan glömt vilken grönska. I planteringen växer även babbu 'Bimbo', fikon, glansmiskantus 'Ferner Osten', lavendel 'Hidcote Blue' och blodtopp 'Tanna' (sanbuisorba 'Tanna').

silverpäron-beskära-pyrus2.jpg

Januari 2018

ladda ned.jpeg

April 2015

Till höger ser du hur trädet såg ut i april 2015 när det planterades jämfört hur det ser ut idag (vänstra bilden). Det har hänt en hel del på snart tre år. Att det hänt en del syns inte minst på bambu 'Bimbo' som också är planterade vid trädet.