Tvätt av trädäck

SPONSRAT INLÄGG

DSC_0437.jpg

Ett tecken på att våren är kommit på riktigt hemma hos oss är den årliga altanrengöringen. Efter vintern är trädäcket grönt av alger, glashalt och ser allmänt ofräscht ut. Vårt trädäck är stort och det skulle ta väldigt lång tid att skura det med borste. Vi brukar därför använda oss av en högtryckstvätt.

DSC_0442.jpg

Det är både enkelt och smidigt, men det är mycket viktigt att man tar det försiktigt. Kör man på för hårt riskerar man att spola bort ytveden i träet. 

Börja med att spola ut vatten blandat med såpa över hela altanen. Låt detta sedan verka i 15 minuter. 

Därefter är det dags att rengöra altanen och då ska du koppla på en "altantvätt" på högtryckstvätten.  "Altantvätten" sprider ut vattnet jämnare och är snällare mot träytan än om du enbart kör med munstycket. OBS! Kör på låg- till mellaneffekt. 

När altanen är rentvättad tar du enkelt död på algerna med ogräsättika. Ogräsättika är både billigt och biologiskt nedbrytbart. Enklast är att rolla ut det.