Cecilias trädgård

Form och Flora (24 of 24).jpg

Igår hade jag en riktig toppendag. Då var nämligen jag, Karolina (@karolinalansmansgarden) och Åsa (@gardenasa) inbjudna till Cecilia (@formochfloratradgard) i Viken. Vilken härlig dag vi hade! Först tittade vi trädgård och sedan bjöd Cecilia på en vansinnigt god kantarellsoppa till lunch och äppelkaka till kaffet. Så lyxigt! Det blev många timmars "gott snack" .

Nu ska ni få hänga med in i Cecilias sköna, gröna oas.

Form och Flora (22 of 24).jpg

Till höger om entrén slingrar sig gången mellan lavendel och murgröna. Längst bort skymtar en liten sittplats. Honungsrosen är såklart utblommad, men måste ha varit helt fantastiska när den blommade.

Form och Flora (1 of 1).jpg

Till vänster om entrén har Cecilia ganska nyligen planterat en liten ligusterhäck. Trampstenar i gräsmattan leder oss vidare...

Form och Flora (23 of 24).jpg

....in i köksträdgården. Svartmålade pallkgragar är snyggt till det gröna och singeln.

Form och Flora (1 of 24).jpg

Här blickar vi mot köksträdgården från trädgårdssidan. Ett litet svart växthus med tomater är både snyggt och trevligt. Till höger en nyplanterad ullungrönn.

Form och Flora (12 of 24).jpg

För några år sedan byggdes huset till med ett fantastiskt härligt rum som badade i ljus. Där satt vi i många timmar och gottade oss.

Form och Flora (9 of 24).jpg
Form och Flora (13 of 24).jpg

Cecilia har många fina stilleben och krukor. Till vänster är det snötörel i krukorna och till höger en låg variant av verbena och thaibasilika. 

Form och Flora (14 of 24).jpg

Till vänster i bild syns en av de vackraste och definitivt trendigaste dahliorna, 'Café au lait'. Så snygg i pilkorgarna. 

Att klippa ner daggkåporna helt eller bara klippa bort de vissnade blommorna, därom tvista de lärde. I år testade jag att klippa ner mina helt, men kommer inte att göra så i fortsättningen eftersom det tog för lång tid för dem att komma tillbaka. Cecilia klipper endast bort de vissna blommorna och det ser hur bra ut som helst.

Form och Flora (6 of 24).jpg
Form och Flora (10 of 24).jpg

Mot planket frodas hortensia 'Limelight' och japansk starr 'Ice Dance'. Jag kunde snabbt konstaterat att Cecilia och jag har samma favoritväster. Jag kände mig genast hemma i hennes trädgård.

Form och Flora (11 of 24).jpg

Här skapar en spegel både djup och spänning i trädgården. Hosta 'Francee' är en av mina favorithostor. Den funkar både i sol och skugga samt är inte så himla populär bland sniglarna.

Form och Flora (5 of 24).jpg

Hallå där! Myran var tvungen att titta nära...

Form och Flora (3 of 24).jpg

En vacker klotnäverlönn markerar ingången till "lounge-rummet" som också är favoritplatsen i trädgården. Till vänster klär rådnande vildvin in en väggarna till en berså. Så snyggt!

Form och Flora (17 of 24).jpg

Ett glansmiskanthus röda vippor.

Form och Flora (19 of 24).jpg

Tack goa Cecilia för en underbar dag. Jättekul att träffa dig och att äntligen få se din superfina trädgård "live".