Mien Ruys trädgårdar - skogen

Mien Ruys (1 of 1).jpg

I somras besökte jag Mien Ruys trädgårdar i Nederländerna. Mien Ruys (1904-1999) var en av 1900-talets viktigaste trädgårdsarkitekter. HÄR kan du läsa om henne. "Mien Ruys trädgårdar" består av 30 inspirationsträdgårdar som började skapas 1924 fram till idag. Det var helt fantastiskt. Vi gick omkring i flera timmar. Jag med kameran medan min man läste högt om varje trädgårdsrm ur guiden.

Så här står det på hemsidan:

"An overview of garden architecture from 1924 to the present day. 30 inspirational gardens with experiments in design, plants and materials. The Gardens are a lifetime’s work of Mien Ruys, one of the most important garden architects in the 20th Century."

Det trädgårdsrum jag visar idag var nog det som fascinerade mig mest. Det kallas kort och gott "Skogen".

Mien Ruys (1 of 6).jpg

En något upphöjd cirkel kantad av en grusgång omges av rhododendron och stora träd. Några väl placerade bänkar inbjuder till en stunds kontemplation. 

Mien Ruys (3 of 6).jpg

I cirkeln växer harsyra och mossa. Enkelt och raffinerat.

Mien Ruys (4 of 6).jpg

Platsen är magisk och nästan "andlig".

Mien Ruys (6 of 6).jpg

Ha en fin mitt-i-veckan-dag!