Hortensior

Hydrangea paniculata 'Limelight', Carex Morrowii 'Ice Dance', Ligustrum and Taxus.

Hydrangea paniculata 'Limelight', Carex Morrowii 'Ice Dance', Ligustrum and Taxus.

Nu är det hortensiornas tid i min trädgård. Ovan blommar syrenhortensia 'Limelight' som jag har fyra exemplar av. Blommorna är först limegröna, sen vita och till sist får de en lite smutsig rosa färg.

Hydrangea paniculata 'Silver Dollar', Hakonechloa Macra, Ligustrum, Taxus and Vinca Minor.

Hydrangea paniculata 'Silver Dollar', Hakonechloa Macra, Ligustrum, Taxus and Vinca Minor.

Förra året planterade jag syrenhortensian 'Silver Dollar'. Jag hade den in min idéträdgård på Sofiero och blev så förtjust i de mörka stjälkarna och maffiga blommorna. Den har utvecklats fint hittills. Framför växer hakonegräs.

Silverdollar och hakonegräs igen. Blommorna har inte riktigt slagit ut så jag gissar och det kommer fler bilder på denna skönhet innan sommaren är slut.

Hortensian som jag inte minns namnet på är snart överblommad, men fortfarande vacker.

Ha en skön söndagkväll. i morgon börjar både jag och maken jobba igen efter fyra härliga veckor. Det ska bli skoj att sätta tänderna i nya spännande projekt, men jag måste erkänna att jag kommer sakna lata sommarmorgnar och "vad-ska-vi-göra-idag-känslan".