Trädäck med rum

Ett generöst trädäck är härligt, men stora kala "dansbanor" blir aldrig trevliga att vistas på. Vi har delat in vårt däck i olika rum. Här ser man "solplatsen" I förgrunden tuvrör 'Karl Foerster' (Calamagrostis 'Karl Foerster') i kruka.

Som rumsavdelare mot "kvällssolplatsen" har jag ställt två stora krukor med klätterhortensior (Hydrangea anomala ssp. petiolaris).  Framför står en kruka med ett fikon.

Jag vill ha mycket grönt. Längs med bodväggen där det nästan enbart är skugga har jag planterat strutbräken (Matteuccia struthiopteris) i stora krukor. På planket klänger skogsklematis "Paul Farges" (Clematis Vitalba 'Paul Farges') och från utsidan har ett vildvin, till min stora glädje, letat sig in.

Ha en fin start på veckan! I kväll ska vi ha trädgårdsvandring i vår trädgårdsgrupp "Tre Byar". Idag ska vi njuta av fyra trädgårdar i vår lilla by. Vi kommer avsluta i min trädgård med kaka och kaffe. Vi har väldigt trevligt och jag ser verkligen fram emot kvällen.