Under magnolian

Blickfånget från matplatsen utomhus och soffan inomhus. Ni som har hängt med länge känner precis igen er, men för dig som är ny läsare vill jag berätta vad det är vi ser. Trädet är en praktmagnolia som är ca 25 år gammal. De stora kloten är norsk brudspirea som jag klipper hårt. Till vänster jättedaggkåpa och till höger klätterhortensia och hakonegräs i krukor. Fågelbadet i sten köpte jag får många år sedan. 

Här kikar vi in under magnolian ur en annan vinkel. Blomsterfunkia 'Francee' trivs i skuggan och den torra jorden. De smala vita kanterna lyser upp fint i skuggan. Under magnolian växer också julrosor (som trivs sådär) och hasselört som har brett ut sig enormt. Egentligen är det lite för torrt för den tror jag, men den ger inte upp. Det är inte helt enkelt att få saker att trivas i den torra skuggan under en magnolia som har både känsliga och ytliga rötter. Nu ger jag hasselörten en chans till annars kommer jag prova med sockblomma.

Typiskt juniväder här. Regn och sol om vartannat och så lite vind på det. Det är nu jag behöver ett växthus att vara i. Just nu har tankarna svävat ut lite och jag föreställer mig att jag har en liten studio/växthus/orangeri/ateljé där jag också kan sitta och jobba. Vore inte det trevligt?

Önskar dig en fin tisdag!