Karnagården

En regnig och ruskig kväll i förra veckan hade jag tillsammans med ett gäng trädgårdsentusiaster nöjet att besöka Anneli som bor på fantastiska Karnagården som ligger på Söderslätt. Jag har länge följt Annelis på hennes härliga blogg "Karnagården" och var jättenyfiken på att se alltihop i verkligheten. Anneli och hennes man Jonas har totalreoverat bostaden och återskapat och nyskapat trädgården under 10 års tid. Jag är så glad att jag fick uppleva Karnagården nu eftersom den magnifika gården snart kommer ut till försäljning.

Ljuvligt växthus med öppen spis, grusgångar och välklippta ligusterhäckar.

Överallt mängder av allium. Längst ned i bilden står ett 100-årigt, helt osannolikt äppelträd. Det sägs att Karnagårdens herre för vid förra sekelskiftet fick äppelträdet gratis eftersom det var så fult. Det visade sig vara en mutation och skott från trädet får precis samma växtsätt. 

Det växer precis som vresbokar. Hur häftigt som helst!

På gården finns ett gammalt kapell som också är byggt kring förra sekelskiftet. Historien säger att husbonden smög sig undan hit och tog sig en sup. På väggen hänger ett litet skåp, precis lagom för en flaska och några snapsglas.

Längst ned en liten damm. Många guldfiskar har stoppats i, men hägern tar dem alla. 

Allium 'Mont Evereste' lyser upp.

En del av trädgården består av en sk "sunken garden" med rosir och fontän.

Så snyggt med flera glanskörsbär planterade tätt ihop kring statyn av en simhopperska.

Huset var precis som trädgården en häftig upplevelse. Tack snälla Anneli för att vi fick komma!