En ny japansk lönn

En ny vecka ligger framför oss. För min del blir det en otroligt intensiv, men förhoppningsvis rolig vecka. Den inleds med ritjobb och avslutas med att vi drar igång bygget av vår idéträdgård i Slottsträdgården inför Malmö Garden Show.

På altanen är det omflyttning bland krukorna. Tulpanerna som har levererat både länge och väl har nu gjort sitt. Istället har bl a denna underbara japanska lönn tagit plats, Acer Palmatum Dissectum 'Garnet'. Jag kunde bara inte motstå den på Flyinge Plantshop i förra veckan. jag skulle kunna ha hur många japanska lönnar som helst tror jag. 

Jag gillar de mörktröda, svarta och gröna tonerna till vårt gula tegelhus. "Plättar i luften", slideranka eller muehlenbeckia axillaris är ett måste hos mig. Jag lyckas aldrig förvara dem över vintern, utan köper nya varje vår. I gruppen syns också en kärleksört som jag inte minns namnet på. Det är en lite lägre sort som får blekt gula blommar.

Ha en fin måndag!