Narcissus 'Thalia' i mängd

I går kväll gick jag en sväng med kameran i trädgården. Jag älskar att se min trädgård genom kameralinsen. Upplevelsen blir lite av ett annat slag. Här grönskar buxbom och liguster tillsammans med Orikidénarcissen 'Thalia'

Jo, hon trivs hos mig, 'Thalia'. Till och med jag som älskar masseffekt tycker nästan det är för mycket av det goda. Det tycker lönnalunroten 'Palace Purple' också kan jag säga. Den lever en tynande tillvaro bland narcisserna. När blomningen är över kommer jag försöka dra upp en del lökar. Tycker det är vackrare när de inte står riktigt såhär tätt.

RIktigt vackert däremot är kombinationen av 'Thalia' och Tuvrör 'Overdam' (Calamagrostis 'Overdam'). Förutom att tuvrören är vackra och stabila gräs har de den trevliga egenskapen att de grönskar tidigt till skillnad från de japanska miscantusgräsen som man får vänta länge på.

Sena tulpanerna 'Queen of Night' är snyggast mot en ljus bakgrund.

Men visst är det vackert med både de vita narcisserna och körsbärsträdet som blommar samtidigt. Speciellt vackert är det på kvällen när det vita riktigt lyser.

Ha en riktigt skön söndag!