Kristinas trädgård

Bland böljande kullar och bokskogar bor min vän Kristina och hennes sambo i ett gammalt charmigt tegelhus. Igår hade jag och ett gäng trädgårdsnördar nöjet att besöka hennes underbara vårträdgård. Många träd, buskar och gröna klot skapar struktur och form. Kristina pjoskar inte för sina växter utan ska man ha en plats i den här trädgården får man se till att trivas. Just nu är trädgården fylld av lökväxter i knopp och blom, julrosor och fina krukarrangemang. 

Kristina är ett fullblodsproffs när det gäller krukarrangemang i finstämda färgskalor. Här i gult, lime, vitt och brons.

I vinterträdgården är man nära trädgården året om och nu syns det inte i bild, men på andra sidan har man en magnifik utsikt över de böljande kullarna.

När jag ser ett vackert glanskörsbär blir jag alldeles tokig och får ett starkt habegär. Så blev det också när jag såg detta fantastiska exemplar. Kombination med buxbomskloten,  murgrönan och de små hängena i glas gjorde mig grön av avund.

Ett tjusigt arrangemang i vinröda toner. Helt i min smak. Alltså, de där rokokopenséerna är bara så snygga.

Knastriga singelgångar leder runt huset.

Tänka att sitta där under äppelträdets krona en skön eftermiddag. I förgrunden i japansk lönn som slår ut med limegröna blad.

I lila toner.....

Överallt snygga detaljer i rost.

Ingen aning vilken sort, men visst är knopparna vackra.

När man rundat buxbomshäcken och tittar ner till höger finns ett julrosbestånd som heter duga. Olika varianter orientalishybrider i en ljuvlig färgskala. 

Tack snälla Kristina föra att vi fick komma och njuta av din härligt färg- och formstarka trädgård. Kristina hittar du på instagram som @kridar1.