Kungsängsliljor

Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att kungsängsliljan är alldeles underbar. Först har den nästan ett lite ormlikt utseende, innan den slår ut och blir en riktig skönhet.  

Kungsängsliljan trivs på fuktiga platser i ett soligt eller halvskuggigt läge. Det finns även en vit variant som är vacker i kombination med den lite mörkare. En stor fördel med dessa skönheter är också att de får mycket tunna och skira blad. Det betyder att de vissnar ner snabbt och man slipper de tråkiga bladen som annars finns kvar i evigheter och måste döljas av andra växter.

Jag har kungsängsliljor på lite olika ställen i trädgården. Inte minst för att den har börjat fröså sig och poppa upp lite varstans. Det får den så gärna göra.

Idag viner vinden och det är inte alls speciellt skönt. I eftermiddag ska jag lämna över ett designprojekt, men innan dess ska det hända mycket. Först ska jag åka och inspektera uppststarten av en anläggning av en trädgård jag designat. Sen blir det hem och arbeta med växtval i ett annat designprojekt. Det är bråda, men roliga tider för en trädgårdsarkitekt dessa dagar.

Ha en fin tisdag!