Södroppar, krokusar och snöklockor

Nu tittar de upp lite överallt, vårlökarna. Vilken otrolig glädje de sprider. Jag har två sorters snödroppar i min trädgård. Jag har inga namnsorter utan kaller dem "den vanlig" och "den med breda blad". Jag gillar "den vanliga" bäst. Smala grågröna blad och kritvita klockor. Så enkel och så vacker

"Den bredbladiga" sorten är faktiskt ett felköp. Det var "den vanliga" jag var ute efter. Men, nu verkar den trivas hos mig och då jag lite svårt att ta bort den.

Tidiga blekgula krokus, 'Cream Beauty'. Min favorit. 

Den milda blekgula färgen är så mjuk och fin till de vissnande löven.

Plötsligt händer det. För några år sedan satte jag snöklockor som jag inte sett röken av förrän i år. Två små bestånd minsann. Nu hoppas jag att de ska sätta fart och föröka sig. De är ju så söta att jag dör en smula.

Det är kallt och rått ute, men det blåser i alla fall inte. Då är jag nöjd. 

Fin torsdag!