Hyacinter hos Anna Gouteva

Gouteva (1 of 10).jpg

Idag har jag tankat inspiration när Blomsterfrämjandet hade pressvisning med temat "hyacinter" hos begåvade Anna Gouteva.

Gouteva (3 of 10).jpg

Anna hade jobbat i olika färgskalor. Här i den röd/rosa skalan. Hycinter, amaryllisar och julstjärnor med bara rötter nerstuckna i klara vaser.

Gouteva (4 of 10).jpg

Det dukade bordet med vita hyacinter, anemoner, syrener och olvon. Anna har klippt av rötterna på hyacinterna och ställt dem direkt på bordet. För att hålla ihop arrangemanget har hon stuckit en ståltråd genom rötterna. Enligt Anna kommer arrangemanget att hålla i en vecka.

Gouteva (9 of 10).jpg

Den vackra keramiken har Ann-Katrin Braf gjort i en färgskala som stämmer perfekt med bomsterarrangemanget. 

Gouteva (8 of 10).jpg

Blå och vita toner. Hyacinter, julrosor och anemoner.

Gouteva (7 of 10).jpg

Visst är hyacinterna härliga, men titta på anemonen.....

Gouteva (10 of 10).jpg

Entrén var dekorerad med barrväxter i olika toner, polkafärgade amaryllis och vita hyacinter.

Visst är hyacinter alldeles underbara och kanske den mest älskade julblomman, men tyvärr är det är många som inte riktigt tål dem. Min mor är en av dem och jag har därför undvikit hyacinter inomhus i många år. 

Starkast doft har de blå hyacinterna, följt av de rosa och sen de vita. Vid känslighet kan man alltså prova med vita hyacinter. Älskar man blå hyacinter kan det vara värt att prova sorten 'Blue Pearl' som har en svagare doft.

För att minska spridning av doften kan man också sätta en glaskupa över blommorna. Detta tänker jag prova när min mor kommer på besök. I år vill jag verkligen ha hyacinter inomhus.

Jag blev naturligtvis inspirerad av allt det vackra jag såg, men också av allt härliga människor jag träffade och fick en pratstund med.