Löktider

tulpaner (7 of 7).jpg

Det är samma visa varje år för mig när det gäller lökplantering. Jag känner inte alls för det. Därför  behöver jag peppa upp mig med lite bilder på förra årets skönheter. 

På bilden ovan är det 'Spring Green', 'Queen of Night' samt troligtvis 'Freeman' som svävar bland vit kaukasisk förgätmigej 'Mr Morse'.

tulpaner (5 of 7).jpg

Att plantera lökar i krukor är inte alls betungande och ger så mycket under en lång period. man kan flytta rund dem och ställa dem precis där man vill ha dem. Jag har de flesta av mina utanför fönstret till vardagsrummet. Mina krukor står ute hela vintern, men jag skyddar dem från vätan. De får stå under tak fram till februari/mars ungefär.

I krukorna ovan är det 'Purissima', 'Havran', 'Jackpot' och den orange är troligtvis 'Freeman'. 

tulpaner (4 of 7).jpg

Här är höga 'Queen of Night' i kruka. Jag har faktiskt inte tänkt sätta den i kruka i år. Tycker att det finns andra som funkar bättre just i kruka, tex 'Havren' om man vill ha en mörk.

tulpaner (6 of 7).jpg
vårlökar (1 of 1).jpg

Hos mig stormtrivs narcissen 'Thalia'. Narcisser gillar nämligen att stå lite fuktigt. En stor fördel med narcisser är att de får vara ifred för rådjuren. 

tulpaner (3 of 7).jpg

Efter att jag nu scrollat igenom ett antal bilder med vårlökar känner jag mig faktiskt lite mer motiverad. Inte vill jag vara utan denna prakt. Jag är så glad för varenda liten lök jag petat ner når våren kommer.

Helgen som kommer är lite speciell. Jag ska åka till Linköping och träffa två av mina bästa vänner. Vi lärde känna varandra när vi pluggade och det är nästan 30 år sen nu. Vi träffas samma helg varje år, men alternerar mellan Skåne, Linköping och Stockholm. Vi äter gott, går promenader, gör någon lite utflykt, men framförallt pratar vi hela tiden. Ska bli så kul att träffa tjejerna igen.

Trevlig helg!