Årets perenn 2018 - höstsilverax

DSC_0198.JPG

Idag har Perennagruppen utlyst årets perenn som blev Höstsilverax, Actaea Simplex. 

"Ett elegant, mörkt bladverk som ger liv åt hela planteringar toppat med skira, doftande blomspiror som lyser upp trädgården om hösten. Höstsilverax är en pärla bland växter, många trädgårds-kreatörers älskling och Årets Perenn 2018."

IMG_2449.JPG

Höstilveraxet trivs i både sol och halvskugga så länge det har god tillgång till vatten. I min trädgård växer namnsorten "Brunette" på flera ställen. Här lyser hon upp i skuggan under körsbärsträdet (som tyvärr inte finns längre).

Jag har också höstsilverax i krukor sedan flera år. Det funkar alldeles utmärkt och plantorna är stora och fina.

HÄR kan du läsa mer om höstsilveraxet som helt klart är en av mina absoluta favoritperenner.