Liten bergtall - Pinus mugo 'Pumilio'

28 o (2 of 5).jpg

Efter att ha peppat vänner och bekanta med hur snyggt och "rätt" det är att sätta små tallar i krukor har jag nu äntligen införskaffat en själv. När jag var en sväng på Flyinge Plantshop i söndags kunde jag inte motstå denna lilla dvärgtall, Pinus mugo 'Pumilio'. Den kallas också Balkanbergtall.

Jag har också grävt upp en planta av den japanska starren 'Ice Dance' (Carex 'ICe Dance') och planterat i kruka. Den är vintergrön och det ska bli spännande att se hur den uppför sig i kruka. 

28 o (4 of 5).jpg
28 o (1 of 5).jpg

Muehlenbeckian (Sliderankan) får hänga med ute så länge det går. Jag har inget bra ställe att övervintra dem, utan betraktar dem som ettåringar.

28 o (3 of 5).jpg

Fanny är alltid nära mig och det gäller även i trädgården. Hon och Myran förgyller verkligen mina dagar.