Ullungrönn

13 okt (5 of 8).jpg

Min kära ullungrönn har haft det lite tufft. Förra året hade vi sorkar i rabatten där ullungrönnen växer som ställde till det. Trädet verkar dock ha klarat sig, men jag är övertygad om att det påverkat tillväxten.

Vårt träd växer lite oregelbundet och jag kommer beskära det något till vintern. Nu är det inte rätt tid. Igår besökte jag Stångby Plantskola och fick då lära mig att namnsorten 'Legend' har ett jämnare växtsätt. 'Legen' slår dessutom något senare och invintrar något tidigare än 'Dodongen'. Jag kommer därför rekommendera den i fortsättningen.

13 okt (8 of 8).jpg

Calamagrostis 'Karl Foerster' står rak och fin. 

13 okt (6 of 8).jpg

Bladen på rönnen blir rödare och rödare för varje dag. Förra året blev den knall orange så höstfärgen kan variera från år till år.

Ha en fin fredag!