Julrosor på gång

Det händer inte så mycket i trädgården just nu. I januari vilar både jag och trädgården. Vissna löv får ligga kvar och bilda skyddande täcke för att så småningom multna och ge näring och struktur till jorden. Jag ser att det blåst ner ner en del grenar från pilen. Dem ska jag faktiskt samla ihop. 

Lite händer det faktiskt. Julrosorna har börjat visa sina knoppar. På vissa ställen vet jag att tidigblommande julrosor redan blommar.

Solen strålar har letat sig ner i trädgården. Ljuset är hoppfullt och härligt. Vintergröna julrosor, hasselört och skuggröna är fint mot de brun nyanserna. Plantorna med alunrot står kvar i sina plastkrukor. Jag saknade faktiskt större krukor att plantera dem i. Hoppas de klarar sig. 

Idag jobbar jag på förmiddagen, men i eftermiddag ska jag åka till stan och mysa med min 14-åriga lilla tjej. Ha en fin tisdag!