Galet god saffransgranola

Inspirerad av Annelie med bloggen anneliesblomsterochbakverk gjorde jag i helgen hennes saffransgranola till morgonfilen. Vansinnigt god! Som ni ser har mängden redan sjunkit rejält i burken. Den äts nämligen inte bara på filen utan också som snacks. I kväll ska jag göra en ny laddning.

I min variant av müslin adderade jag några nypor salt och  1 dl hasselnötter.

Saffransgranola

1 dl (100 g) sötmandel
5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
3 msk hela linfrön
2 msk psylliumfrön
1 tsk vaniljpulver

1,75 dl vatten
4 msk olja
3 msk flytande honung
0,5 g saffran (1 paket)

Börja med att värma ugnen till 200 grader. Hacka sötmandeln grovt. Blanda samman mandeln med alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda vatten, olja, honung och saffran i en liten kastrull så att det blir ljummet (värm på låg värme). Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda samman till en deg. Klicka ut degen på en plåt som ställs in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Rör om 2-3 gånger under gräddningstiden. Passa på slutet så att det inte bränns vid. Låt granolan svalna på plåten.

He en riktigt fin start på veckan!