Trädgårdsgångar

Jag tycker att det är snyggt med trädgårdsgångar. Jag vill kunna gå runt i min trädgård utan att gå på gräset alls. Tycker att det är mycket trevligare att gå runt i trädgården på en gång. Det går nästan hos oss. Vi har bara en liten bit där man måste gå på gräsmattan.

Jag är svag för natursten. Vi har valt en kombination av smågatsten, storgatsten och singel (eg natursten) i vår trädgård. På trädgårdssidan har vi gångar av smågatsten. Gräsmattan kantas av storgatsten. Just natursten tycker jag funkar till de flesta typer av hus oavsett ålder. Annars är det naturligtvis viktigt att välja ett material och stil på gångarna som passar till husets arkitektur.

 På entrésidan har vi singel (eg natursten) med kanter av storgatsten. Vi får ibland frågan om vi tycket att det är jobbigt att sköta singeln men det tycker vi inte alls att det är. Vi har lagt markduk och sen ett bärlager. Viktigt är sen att man inte lägger för tjockt med singel för då blir det jobbigt att gå eller dra cyklar och soptunnor. Jag tycker att det krasar hemtrevligt när man går på det och så hör man alltid när någon kommer.
 Anna Vattenkanna har i sitt lilla woodland denna snygga gång av impregnerade 45x45 reglar. HÄR kan ni läsa om och titta mer på Annas gång.
I Ulla Molins trädgård i Höganäs fins gångar av både tegel och grus. Notera den vackra kantsättningen i keramik.

 Ack så vackert, gång av handslaget tegel och fantastiskt snygg plantering därtill. Bild från nätet av okänd fotograf.