Om mig

Jag heter Maria Dremo Sundström och driver Almbacken Trädgårdsdesign. Jag har alltid haft ett starkt intresse för skapande i färg och form, men också för det levande. I trädgårdsdesignen har jag hittat mitt drömyrke, där jag kan använda mina styrkor och min passion. Utanför jobbet ägnar jag mig åt familjen, släkt och vänner, den egna trädgården, heminredning och mina två hundar.


Om Almbacken

Företaget finns i Södra Sandby och har fått sitt namn från gården Almbacken, som ligger i närheten. En rolig detalj är att denna gård var barndomshem åt Sven-Ingvar Andersson, berömd landskapsarkitekt och professor vid  Det Kongelige Danske Kunstakademi. I verksamheten ritar jag trädgårdar åt privatpersoner och företag, men ger även konsultationer och håller föredrag.


Om min trädgård

Min trädgård, som jag började anlägga 2010, är min stora hobby, glädje och avkoppling, men också ett uttryck för mina trädgårdsideal. Den har en tydlig rumsindelning som skapar variation och nyfikenhet. Starka former och intressanta kontraster, men alltid med lugn och harmoni. Träd, häckar och klot ger en grundstruktur som håller året om. Trädgården är funktionell, lättskött och till för att vistas i. Gångar och sittplatser gör att den är tillgänglig och kan upplevas från olika perspektiv.

Min trädgård är välbesökt och omskriven. Passa gärna på att besöka den själv om du får tillfälle!

 

Almbacken i media

Sydsvenskan 2016-07-02

Sydsvenskan 2016-07-02

Gustaf Maj 2016

Gustaf Maj 2016

Villaägaren no 5 2015

Villaägaren no 5 2015

Gardenista Jan 2016

Gardenista Jan 2016

Hus & Hem Trädgård no 4 2013

Hus & Hem Trädgård no 4 2013