Lillebas trädgård - entrésidan

Igår var Katarina (Katarinas trädgård) och jag på utflykt. Vi besökte två trädgårdar och hann med ett stopp på Åbergs i Ystad också. En helt perfekt eftermiddag, med andra ord.

Först ut var Lilleba Larssons trädgård i Abbekås. Wow!!!! Säger jag bara. Trädgården i Abbekås är Lillebas tredje trädgård. Lilleba visste direkt att hon inte ville ha någon gräsmatta utan den skulle bestå av gröna planteringar. Starkt influerad av La Louve, skapad av Nicole de Vésian (Underbar trädgård i Provence), satte Lilleba spaden i jorden och började skapa.

Vi börjar på entrésidan, tycker jag.

Nu ligger ju inte Abbekås i Provence så här är det lite andra växter som formklippts. Mot gatan en avskärmning av tuktade äppelträd med krypidegran som marktäckare. Innanför klot av buxbom, tuja och klätterbenved. Lilleba har också satt vårljung  som också bildar fina kuddar och snygga marktäckare.


Lillebas trädgård är inte så blomsterrik utan består mer av några blommande blickfång per säsong. Just nu blommar en knallblå hortensia på entrésidan. Mycket effektfull mot det gröna.
 Framsidan rymmer också en mysig frukosthörna.


Den strama pergolan med klätterhortensia leder fram till trädgårdssidan. Den ska jag visa er en annan dag.
 

 Tack snälla Lilleba för att vi fick komma