Fridegårdsparken i Enköping

Nu är vi hemma igen! Tja, vi /(Katarina och jag) kom faktiskt hem sent, sent i söndags kväll. Oj, vilken trevlig miniresa vi har varit på. Tidigt i lördags morse satte vi oss på tåget och for till Enköping. Båda har vi länge velat se alla fina parkerna vi läst om och nu var tiden inne. Vi var framme i Enköping vid lunchtid och checkade in på vårt B&B ('Anno 1799', som jag kan rekommendera) och begav oss ut i småstaden på jakt efter snygga planteringar. Ja, vi blev inte besvikna. Det är inte bara parkerna som är fina utan hela staden är väldigt grön och fin. Ingenstans har jag sett så snygga rondeller t ex. Vi for hem i igen på söndag eftermiddag (kl 17). Tiden räckte alldeles utomordentligt och vi hade tom kunnat åka hem ett par timmar tidigare. Bor man närmre är det en alldeles perfekt dagsutflykt.

Men oj, så många bilder jag har tagit....hur ska jag kunna välja ut några att visa. Tror att jag börjar med Fridegårdsparken. En riktigt liten pärla.

Såhär beskrivs parken vid dess ingång:
"Den lummiga Fridegårdsparken är en fickpark att gå in i och låta sig omslutas av. Här finns mycket att upptäcka. Alltifrån exotiska träd som katsura, kentuckykaffe och korstörne till magnolior och trädpioner och stora sammanhängande perennamattor. Ett litet porlande vatten i parkens centrala del bidrar till upplevelsen."





Vi konstaterade att katsuror blir stora.....